Rezsicsökkentés után jön a Családcsökkentés.

Az Orbán kormány legújabb, a szegényeket szívató intézkedése, hogy azok a mély szegénységben élő családok akik segélyben részesülnek, de van közmunkás is a családban, azoktól megvonják a segélyek folyósítását 2019 januárjától.

A foglalkoztatást helyettesítő támogatás, más nevén a szociális segély megvonására számításaink szerint, szinte minden olyan családot érint, amelyben van közmunkás. A januártól működő rendszer szerint, ha az egyik felnőtt közmunkás és nincs más jövedelem, ott minimum három gyermeknek kell lennie, hogy az egy főre eső jövedelem ne haladja meg a jogszabályban foglalt jövedelemhatárt és megmaradjon a jogosultság.

Ez a legszegényebb családokat érintő intézkedés beleillik a Fidesz szegény ellenes politikájába, amellyel nem hagyják az út szélén a családokat, hanem bele rugdalják őket az út mellett lévő árokba. Az Orbán kormány ezen intézkedése arra fogja ösztönözni a legszegényebbeket, hogy családi köteléküket felbontva elváljanak és a továbbiakban, gyerekeivel egyedülálló családanya és “külön” élő apa legyenek. Ezzel az önmagát családbarátnak beállító Orbán kormány, gyakorlatilag a családi kötelékek felbontására ösztönzik a családokat.

Káslernek még nem sikerült elmondania, hogy mi szükség van a legszegényebbek ilyen módon történő “szívatásának”, de látszólag az Orbán kormány politikusai ,ettől nagyon jól érzik magukat.

Még részletesebbe itt olvashatja el. G7.hu

 


Híreit kérjük ossza meg velünk a hireink@yahoo.com -ra elküldve, amit mi közzé teszünk, személyes adatai titokban tartásával, amit ha akar, meg sem ad.

[gs-fb-comments] 
 

Author: tenyekadmin