Varga Juditnak: Ön teljesen hülyének néz minket?

Tisztelt Miniszter Asszony! Tessék mondani: Ön teljesen hülyének néz minket?

Kezdjük az elején! Egyetértek Önnel abban, hogy a gyerek nem felel szülei tetteiért. De azért igen, amit közszereplőként ő maga állít róluk. Azért meg pláne, hogyha nyíltan a választói szemébe hazudik csak azért, hogy kiszolgálja a fideszes lakájmédia igényeit.

Ön szerint amikor édesapját, Varga Lászlót kinevezték a miskolci Avas Szálló vezetőjének, még nem tudta, hogy III/II-es kémelhárítóként jelentenie is kell majd. Amikor pedig erre a kötelezettségre “pár hónappal később”, 1983-ban felszólították, azonnal lemondott posztjáról.

Ennek azonban szögesen ellentmondanak azok az adatok, amelyek az ügynökmúlt feltárásával foglalkozó, Ungváry Krisztián történész által szerkesztett szigoruantitkos.hu oldalon elérhetőek. Ezek alapján az Ön édesapja

? 1978-tól szolgált III/II-es szt-alhadnagyként,
? 1981-ben előléptették hadnaggyá,
? két alkalommal, összesen 8.000 forint jutalomban részesült, ami akkor több havi fizetésnek felelt meg,
? alezredes felettese is elismerően nyilatkozott “hálózattartó operatív munkájáról”.

Én ugyan végzettségem szerint történész vagyok, de ha nem lennék, akkor se juthatnék más következtetésre, minthogy az Ön édesapja pontosan tudta, mikor mit várnak el tőle. Ezen elvárásokat legalább öt éven keresztül lelkiismeretesen teljesítette, ezért előléptették és pénzjutalmat is kapott.

De ebben a történetben ez a kisebbik gond. A nagyobbik gond az, hogy Ön igazságügyi (!) miniszterként is képes volt hazudni, mert az ügy nyilván kínos Önnek, és még kínosabb Orbán Viktornak, aki előszeretettel kinyilatkozza a jobbikosokat, és kommunistázza a többi ellenzéki képviselőt.Ez olyan, mintha a környezetvédelmi minisztert rajtakapnák, hogy a hátsó kertjében radioaktív hulladékot szór a komposztálóba. Innentől kezdve Ön alkalmatlanná vált miniszteri pozíciója betöltésére, és nem kétes múltú felmenője miatt, hanem mert saját magát hiteltelenítette.

Egy kérdésem van csak: mikor nyújtja be a lemondását?

Bencsik János írása


Híreit kérjük ossza meg velünk a facebook-on üzenet formájában elküldve, amit mi közzé teszünk, személyes adatai titokban tartásával, amit ha akar, meg sem ad.Author: admin